Vreemd contact gedrag (Autisme) SMW PO

Tijdens deze dag over autisme, gaat in op de vragen die kinderen met autisme bij je op kunnen roepen: hoe komt het dat je niet wilt leren? hoe komt het dat je een opdracht vaak anders begrijpt dan dat ik bedoel? hoe komt het dat je zoveel ruzies hebt? hoe komt het dat je altijd je zin wilt doen? De manier van denken is niet hetzelfde als van kinderen zonder autisme.   In de nieuwe DSM wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen de verschillende vormen van autisme. Wij bekijken wat dat betekent voor het beeld en voor de aanpak thuis en op school.

Door het Passend Onderwijs zijn er meer kinderen met stoornissen die onderwijs volgen in de reguliere basisschool. Denk aan kinderen die bang,verdrietig, somber en/of faalangstig zijn.Dit vraagt om extra deskundigheid bij de schoolmaatschappelijk werkers. Het helpt om meer kennis te hebben over de diverste stoornissen om deze zodoende ook beter te herkennen en signaleren. Ook is het nuttig als je weet hebt van bijbehorend gedrag en de aanpak die je kunt hebben als smw'er.

Het Servicepunt SMW biedt daarom 3 modules aan, speciaal ontwikkelt voor het smw po. De deskundigheid over stoornissen wordt uitgebreid en je krijgt kennis over hoe je als smw'er te werk kunt gaan. Je kunt de modules los van elkaar volgen, of je voor alledrie inschrijven. Dit bepaal je zelf en hangt af van je eigen behoeften en interesses!

Deze cursus wordt alleen incompany aangboden

 

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier