Stemmingsproblemen SMW PO

Tijdens deze dag over stemmingswisselingen staan kinderen centraal die in de basisschool niet direct hoeven op te vallen en toch een probleem kunnen hebben. Bij 'stemmingsproblemen' zal het met name gaan over kinderen met passief/teruggetrokken, depressief gedag.

Door het Passend Onderwijs zijn er meer kinderen met stoornissen die onderwijs volgen in de reguliere basisschool. Denk aan kinderen die bang,verdrietig, somber en/of faalangstig zijn.Dit vraagt om extra deskundigheid bij de schoolmaatschappelijk werkers. Het helpt om meer kennis te hebben over de diverste stoornissen om deze zodoende ook beter te herkennen en signaleren. Ook is het nuttig als je weet hebt van bijbehorend gedrag en de aanpak die je kunt hebben als smw'er.

Het Servicepunt SMW biedt daarom 3 modules aan, speciaal ontwikkelt voor het smw po. De deskundigheid over stoornissen wordt uitgebreid en je krijgt kennis over hoe je als smw'er te werk kunt gaan. Je kunt de modules los van elkaar volgen, of je voor alledrie inschrijven. Dit bepaal je zelf en hangt af van je eigen behoeften en interesses!

Houd de website in de gaten voor de preciese data ik oktober/november!

 

 

.

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier