Rotterdam: Vrijwilligers getraind in Begeleide OmgangsRegeling

Geplaatst op 10 november 2017

Negen vrijwilligers hebben eind oktober een certificaat ontvangen na het afronden van de training Begeleide OmgangsRegeling (BOR). BOR geeft extra hulp aan kinderen en ouders om vechtscheidingen te voorkomen.

In 2017 waren er drie trainingen waarbij in totaal 21 vrijwilligers zijn getraind.

Vechscheidingen

 In Rotterdam zijn jaarlijks circa 2.000 scheidingen, waarvan 200 tot 400 uitmonden in een vechtscheiding. Met het vroegtijdig inzetten van de juiste ondersteuning kunnen ouders en kinderen geholpen worden in een scheidingstraject. Zo kunnen ook vechtscheidingen voorkomen worden.

Start programma BOR

 Speciaal voor deze ouders en kinderen is Humanitas, in opdracht van de gemeente Rotterdam, gestart met het programma BOR. Betrokken en getrainde vrijwilligers en een deskundige coƶrdinator van BOR Humanitas begeleiden de ouders bij het opbouwen van de omgang. Samen werken zij toe naar een zelfstandige omgangsregeling. De belangen van het kind staan hierbij voorop en de hulpvraag van ouders staat centraal.

Duur ondersteuning

 De duur van de ondersteuning is drie tot zes maanden. De begeleiding sluit aan bij de behoefte en het tempo van ouders en kinderen. Steeds wordt in overleg met de ouders gekeken wat goed is voor de kinderen en wat het beste bij hen past. De omgangsmomenten variĆ«ren van elke week, om de week tot een keer per maand. BOR is bedoeld voor ouders en kinderen in Rotterdam (minimaal een van beide ouders moet in Rotterdam wonen).

Meer informatie

Ga naar de website van Humanitas voor meer informatie.

 

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier