Rotterdam:Risicojongeren krijgen mentor uit hun netwerk

Geplaatst op 19 juni 2017
 Risicojongeren krijgen mentor uit hun netwerk

Rotterdamse risicojongeren krijgen naast hun professionele hulpverlener, een mentor uit hun netwerk om op terug te vallen. Dit is één van de maatregelen uit het programma Elke jongere telt.

 

Het idee achter een mentor is dat de jongeren naast hun professionele hulpverlener iemand hebben om op terug te vallen. Iemand uit de directe omgeving, bijvoorbeeld een tante of een neef, een voetbaltrainer of een overbuurvrouw, iemand die ze vertrouwen en waar ze altijd op kunnen terugvallen.

'Aai over de bol en schop onder de kont' Wethouder Hugo de Jonge maakte deze maatregel onlangs bekend. Risicojongeren hebben volgens De Jonge iemand nodig die hun leven richting geeft, die grenzen stelt en een schouder biedt om af en toe op uit te huilen. ‘Zij die steun het hardste nodig hebben, krijgen het vaak het minste. Dat is heel erg triest en vergroot vaak hun ellende. Ze hebben iemand nodig die hen een aai over de bol geeft, maar ook een schop onder de kont als daar reden voor is.'

Mentoren voor tachtig jongeren op Zuid Samen met Humanitas gaan we in eerste instantie op zoek naar mentoren voor tachtig risicojongeren op Zuid. De wijkteams van IJsselmonde, Zuidwijk, Katendrecht en Feijenoord en het Jongerenloket krijgen deze maand training om de mentoren te vinden in het netwerk van de jongeren. Een mentor helpt de jongere minimaal één jaar en minimaal één keer per week. Natuurlijk worden de mentoren hierin ook begeleid door Humanitas.

Vrijwilligers gezocht als mentor Als er in het netwerk van de jongere geen mentor te vinden is, zet Humanitas vrijwilligers in. Wilt u mentor worden van een jongere? Neem voor meer informatie contact op met Humanitas, afdeling Maatschappelijke dienstverlening, telefoonnummer 010 236 52 10.

Meer informatie Elke jongere telt In Rotterdam hebben we zo‘n 7.000 jongeren tussen de 12 en 27 jaar die door een opeenstapeling van problemen extra hulp nodig hebben. Voorbeelden van deze problemen zijn schulden, criminaliteit en voortijdig schoolverlaten. Elke jongere telt, Programma Rotterdamse Risicojongeren 2016-2020, moet de jongere in staat stellen om zo zelfstandig mogelijk aan zijn of haar toekomst te werken. In de voortgangsbrief Elke jongere telt vindt u de laatste informatie over het programma.

Bron: gemeente Rotterdam

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier