Rotterdam:Lesbrief lachgas online

Geplaatst op 22 november 2017

Lachgas is populair onder jongeren. Ze denken vaak dat lachgas volkomen veilig is, maar dat is niet zo. De gemeente zet daarom samen met Youz (specialist in jongeren en verslaving) in op preventie voor middel van een lesbrief voor docenten.

 Er zijn wel degelijk gezondheidsrisico's aan het gebruik van lachgas, zoals hersenbeschadiging, gehoorschade en onvruchtbaarheid. Het is daarom cruciaal dat (potentiële) gebruikers voorlichting krijgen over deze gevaren van lachgas. Om lachgas ook bespreekbaar te maken in de klas heeft Youzeen lesbrief over lachgas ontwikkeld.

Lesbrief Bij de lesbrief vindt u een docentenhandleiding met achtergrondinformatie en tips om dit onderwerp op een effectieve wijze met de leerlingen in de klas te bespreken. Belangrijkste doel van de lesbrief is de kennis over lachgas te vergroten bij de leerlingen. Op de website van puber en co kunt de lesbrief voor PO en VO en de docentenhandleiding downloaden. Ook kunt u op deze site meer lezen over het gebruik en de risico’s van lachgas. Ook vindt u hier een instructie over hoe professionals en ouders het gesprek over lachgas kunnen aangaan met kinderen.

Meer informatie Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

www.hebbieeffe-nb-rotterdam.nl

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier