Rotterdam viert het Onderwijs! Vier je mee?

Geplaatst op 6 juni 2018

Van 1 t/m 5 oktober staat de Maasstad in het teken van het ‘Onderwijs Festival Rotterdam’ (OFR). Iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs is welkom. Zo kunnen kinderen les volgen op unieke Rotterdamse locaties, doen ouders inspiratie op tijdens de Onderwijsparade en sluit de week feestelijk af met de ‘Nacht van het Onderwijs’.

Het festival trapt af met het onderdeel ‘Dwars door de stad’. Speciaal tijdens OFR bieden verschillende bedrijven en instellingen een uniek kijkje achter de schermen aan Rotterdamse schoolklassen. Zo mogen leerlingen bijvoorbeeld de toren van de Laurenskerk in om te spelen op het oudste klokkenspel van Rotterdam. Verder zijn er o.a. backstage rondleidingen bij Theater Zuidplein, maken leerlingen hun eigen virtual reality film bij Urban Guides of gaan ze aan de slag op de RDM campus.

Locaties bezoeken? Om de locaties te bezoeken moet een klas zich aanmelden via : Dwars door de stad via www.onderwijs010.nl

Let op: aanmelden gaat per klas en is verplicht. Vol = vol, dus wees er snel bij! Alle locaties zijn gratis toegankelijk!

Druk programma 5 oktober Vrijdag 5 oktober is KINO het bruisende centrum van het Rotterdamse onderwijs.’s Ochtends kunnen ouders en verzorgers er workshops volgen en inspiratie op doen tijdens de ‘Onderwijsparade’. In de middag kan iedereen die het Rotterdamse onderwijs in wil tijdens ‘De dag van de nieuwe leraar’ terecht voor informatie en gesprekken met ervaringsdeskundigen. De middag sluit af met de verkiezing van de ‘Leraar van het jaar’.

Nacht van het Onderwijs Het Onderwijs Festival Rotterdam sluit af met een spetterend en avondvullend programma in KINO dat door gaat tot in de kleine uurtjes. Voor iedereen die in het Rotterdamse onderwijs werkt zijn er activiteiten: van inspiratie tot entertainment en van debat tot een geweldige hoofd-act. Klein tipje van de sluier: de Omdenken theatershow, Stadsdichter Derek Otte en DJ Ray Escobar zijn al vastgelegd. NOS-presentator Winfried Baijens praat de avond vakkundig aan elkaar.

Nieuwsgierig geworden? Het festival is gratis te bezoeken en het programma wordt regelmatig geactualiseerd. Check hiervoor regelmatig: www.onderwijs010.nl/onderwijs-festival-rotterdam

 Bron: www.hebbieeffe-nb-rotterdam.nl

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier