Rotterdam: 20 december: Deskundigheidsbevordering aanpak seksueel geweld

Geplaatst op 6 december 2017
Woensdagmiddag 20 december is er een deskundigheidsbevordering van Invi World, een organisatie die strijdt naar een wereld zonder seksueel geweld.

 

Professionals die te maken hebben met slachtoffers van seksueel geweld, zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Naast het voorkomen van seksueel geweld, stelt Invi zich als doel de individuele en maatschappelijke schade van seksueel geweld zoveel mogelijk te verkleinen door het ontwikkelen van innovatieve producten en methodieken.

 

Uitvinders Roel van der Kamp en Heleen Bouma van Invi vertellen tijdens deze presentatie meer over de twee producten die zij hebben ontwikkeld: de Invi Bracelet en de Toolkit Durf Te Delen:

Invi Bracelet De Invi Bracelet stelt de drager in staat om zich op een legale en geweldloze manier te verdedigen tegen een belager. In een noodsituatie kan de armband met een eenvoudige handbeweging worden geactiveerd waarna een zeer stinkende geurstof vrijkomt. Deze armband is vorig jaar op de markt gebracht, onder andere met steun van Citylab 010, het Rotterdamse laboratorium voor maatschappelijke innovatie.

Toolkit Durf Te Delen Slachtoffers hebben vaak enorm veel moeite om te praten met hun vertrouwenspersoon (luisteraar) over wat hen is overkomen. Als gevolg daarvan, is de kans groot dat zij een Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) ontwikkelen. PTSS vormt een belemmering voor gerichte preventie en hulpverlening. De toolkit Durf Te Delen biedt aanknopingspunten aan zowel de slachtoffers van seksueel misbruik als aan de vertrouwenspersoon en brengt structuur aan in het voeren van gesprekken over seksueel misbruik.

Datum, tijd, locatie en aanmelden

  • Woensdag 20 december 2017, van 13.30 tot 16.30 uur
  • GGD Rotterdam-Rijnmond, Schiedamsedijk 95, vergaderruimte 202-204, Rotterdam
  • Aanmelden: stuur een e-mail met uw naam, functie en organisatie naar maj.vandegraaf@rotterdam.nl

Als u na aanmelding onverhoopt verhinderd bent en u niet minimaal 48 uur van te voren heeft afgemeld, zijn we genoodzaakt een factuur van €20,00 te sturen.

Meer informatie Bezoek de website van Invi voor meer informatie over de armband en de toolkit.

 

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier