Ontwikkelingen Servicepunt SMW

Geplaatst op 31 oktober 2018

Beste schoolmaatschappelijk werkers en andere geïnteresseerden,

 

De zomer is nu echt voorbij en langzaam komt het einde van het jaar in zicht.

Voor het Servicepunt SMW staan er grote veranderingen te wachten. Per 1 januari 2019 houdt het op te bestaan in de vorm die bij jullie bekend is.

We zijn in 1996 begonnen toen het schoolmaatschappelijk werk zijn start maakte in Rotterdam. Het schoolmaatschappelijk werk was een nieuwe werksoort en het Servicepunt SMW hielp bij de invoering hiervan. Zo waren de scholen destijds nog niet gewend aan zorg in huis en werkten wij mee aan het neerzetten van een zorgstructuur, met een goede plek daarin voor de schoolmaatschappelijk werker. We bleven actief in het bevorderen van de kwaliteit en verbindingen leggen tussen schoolmaatschappelijk werkers, scholen, gemeente en andere partijen. We verzorgen themabijeenkomsten en deskundigheidsbevordering.

Het schoolmaatschappelijk werk heeft inmiddels een stevige plek in de scholen en de kwaliteit is goed. De gemeente heeft mede daarom besloten de subsidie voor het Servicepunt SMW stop te zetten.

Wat blijft is de eigen onderneming van Mustapha, waarmee hij onder andere trainingen aan blijft bieden. Ook kan hij ingekocht worden voor andere vragen rondom jeugd en onderwijs, dus de kans is groot dat jullie hem nog gaan tegenkomen. Zijn eigen website gaat binnenkort de lucht in. uiteraard laten wij jullie weten waar deze dan te vinden is!

We zullen verder onze uren inzetten bij onze huidige werkgever Enver, dus ook via die weg kunnen we elkaar nog tegenkomen!

6 December willen wij vanaf 15.00 uur nog een moment bij elkaar komen voor de laatste themabijeenkomst met elkaar, met aansluitend een borrel en een hapje. Terwijl we deze nieuwsbrief versturen, weten we nog niet precies hoe en wat. Als hier meer bekend over is, horen jullie dit uiteraard van ons.

Keep up the good work en hartelijke groeten,

Greet Boer, Manon Veenman, Mustapha Igozoul

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier