Kijktip: Buitenstebinnen, Mensjesrechten, 22 april 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3

Geplaatst op 20 april 2018

In de Mensjesrechten-jeugddocumentaireserie ‘Buitenstebinnen’ neemt Emma (15 jaar) de kijker mee in het hoofd en hart van een pubermeisje met gescheiden ouders. Net nu ze op het punt staat om Nederlands kampioen schieten te worden gaan haar ouders scheiden. In haar audio dagboek zet ze haar gevoelens op een rijtje en dat levert een verrassend inzicht op. De documentaire is aanstaande zondag 22 april om 19.25 uur te zien op NPO3/Zapp. 

Emma’s ouders zijn net gescheiden en ze doet er alles aan om hen te pleasen. Maar alle ruzies en veranderingen maken haar onrustig. De enige plek waar ze rust vindt is op de schietbaan.

Het lukt Emma (15) maar niet om zich goed te focussen. Ze moet wennen aan het leven tussen twee huizen en dan komt haar vader ook nog met een nieuwe vriendin op de proppen. Ze doet haar best om alle veranderingen bij te houden, maar als het na een paar weken alweer uit is, barst bij haar de bom. Nu is Emma er klaar mee. Het is tijd om aan zichzelf te denken.Eén op de drie In Nederland strandt één op de drie huwelijken. Tieners die de scheiding van hun ouders meemaken zitten dan in de fase waarin ze op zoek gaan naar hun eigen identiteit en voor het eerst zelf liefdesrelaties aangaan. In ‘Buitenstebinnen’ bespiegelt Emma op een bijzondere manier alle gedachten en gevoelens die ze heeft. Met haar audio-dagboek neemt ze de kijker mee in het hoofd en hart van een pubermeisje met gescheiden ouders.

 

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier