1-5 oktober 2018: Week van het Onderwijs

Geplaatst op 25 april 2018

In de landelijke week van het onderwijs, 1 tot en met 5 oktober 2018, viert Rotterdam het onderwijs met het Onderwijs Festival Rotterdam voor en door iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs in Rotterdam.

 De Week van het Onderwijs is een week vol interessante en inspirerende activiteiten op verschillende locaties,Op de speciale websitekunt u alle informatie over de verschillende activiteiten in die week.

 Wat kunt u verwachten?

  • Dwars door de stad Bedrijven en instellingen bieden schoolklassen een bijzondere leerervaring aan. Dat kan van alles zijn: optredens, demonstraties, rondleidingen, lessen op speciale locaties, etc. Leerlingen worden met hun klas uitgenodigd om te kijken, proeven, ruiken, ervaren, ontdekken, leren en te genieten.
  • Onderwijsparade Tijdens de Onderwijsparade krijgen ouders en opvoeders antwoorden op vragen als: ‘Hoe kan ik nog steviger betrokken raken bij de ontwikkeling van mijn kind op school?’ Na het plenaire deel zijn er verschillende workshops voor ouders.
  • De dag van de nieuwe leraar Iedereen die overweegt om in het Rotterdamse onderwijs te werken of de opleiding tot leerkracht te volgen, kan op de ‘dag van de nieuwe leraar’ terecht voor informatie en inspiratie.
  • Verkiezing leraar van het jaar Wie mag zich een jaar lang Rotterdamse leraar van het jaar noemen? Van 11 juni t/m 6 september kunnen leraren genomineerd worden in de categorieën: pedagogisch medewerker, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, MBO en lerarenteam. De stemming is geopend van 17 tot 21 september. Op 5 oktober worden de winnaars tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend gemaakt.
  • Nacht van het onderwijs Het Onderwijs Festival Rotterdam sluit af met een spetterend en avondvullend programma in KINO dat door gaat tot in de kleine uurtjes. Voor iedereen die zich verbonden voelt met het onderwijs in Rotterdam.

Het programma op de site zal regelmatig geactualiseerd worden. Houd de website goed in de gaten zodat u niets hoeft te missen.

Ps: Volg ons ook op Facebook!

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier