Nieuws

 

Het SMW is een boeiende functie die zich ontwikkelt in een dynamische omgeving waarin verschillende actoren (school, ouders, kinderen, instellingen, gemeente etc) samenwerken ten behoeve van de sociaal-emotionele en maatschappelijke ontwikkeling van kinderen. Lokale en landelijk spelen allerlei ontwikkelingen die het SMW direct en indirect beinvloeden denk o.a. aan het CJG, passend onderwijs, het Jeugdzorgstelsel. Met deze rubriek houden wij je op de hoogte van deze actuele ontwikkelingen en alles wat voor het SMW van belang is.

 

 

Ondanks schooldruk is Nederlandse jeugd gelukkig donderdag 6 september 2018

Nederlandse jongeren zijn gelukkig en blij met hun sociale relaties. Wel ervaren ze meer druk op school. Dat blijkt uit het HBSC-onderzoek dat op 5 september is gepubliceerd.

Rotterdam, themabijeenkomst “Het SMW AVG proof?” woensdag 5 september 2018

Dinsdag 2 oktober organsieren wij een themabijeenkomst voor alle schoolmaatschappelijk werkers van Rotterdam.

Tijdens deze themabijeenkomst worden in ieder geval de volgende onderwerpen behandeld :

Landelijke bijeenkomst schoolmaatschappelijk werk 2019: wat wil jij? woensdag 5 september 2018

In 2017 vond de landelijke bijeenkomst 'Schoolmaatschappelijk werk: Sterk in preventie' plaats.

5 oktober: Onderwijsparade, voor alle Rotterdamse ouders en verzorgers van kinderen dinsdag 4 september 2018

Iedere ouder wenst zijn kind toe lekker in zijn vel te zitten, fijn contact te hebben met andere kinderen dat het goed gaat op school. Daarover gaat de onderwijsparade, met tips, workshop en spreker Berthold Gunster (bekend van Omdenken).

MBT-Erly, vroeginterventie programma voor kwetsbare jongeren, nu ook in Rotterdam donderdag 30 augustus 2018

MBT- Early, nu ook in Rotterdam

Maatwerk in onderwijstijd voor leerlingen maandag 20 augustus 2018

Maatwerk in onderwijstijd wordt per 1 augustus mogelijk voor leerlingen die door psychische of lichamelijke beperkingen tijdelijk of gedeeltelijk niet naar school kunnen. Dat meldt de Onderwijsinspectie.

online training (gratis): Hoe ondersteun je LHBT-cliënten bij hulpvragen? maandag 20 augustus 2018

Alle lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender (LHBT’s) hebben een fase waarin ze vragen hebben over hun seksuele identiteit. Zij krijgen regelmatig te maken met negatieve reacties, uitsluiting, pesten en soms zelfs geweld. Zij zullen hun LHBT gevoelens daarom niet zomaar inbrengen in een gesprek.

Steeds meer kleuters naar speciaal onderwijs maandag 20 augustus 2018

Basisscholen in het speciaal onderwijs openen extra kleuterklassen, om de toestroom van jonge kinderen met gedragsproblemen aan te kunnen. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD) op 31 juli.

Aantal scholen voor 10- tot 14-jarigen verdubbeld maandag 20 augustus 2018

Het aantal scholen voor leerlingen van 10 tot 14 jaar, groeit komend schooljaar van zes naar twaalf. Minister Slob (OCW) heeft de aanvragen van de scholen om mee te doen aan een pilot goedgekeurd.

Gunning aanbesteding onderwijszorgarrangementen woensdag 18 juli 2018

Vanaf 1 augustus 2018 starten geselecteerde zorgaanbieders met het leveren van jeugdhulp op scholen door middel van onderwijszorgarrangementen.

Pagina's

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier