Nieuws

 

Het SMW is een boeiende functie die zich ontwikkelt in een dynamische omgeving waarin verschillende actoren (school, ouders, kinderen, instellingen, gemeente etc) samenwerken ten behoeve van de sociaal-emotionele en maatschappelijke ontwikkeling van kinderen. Lokale en landelijk spelen allerlei ontwikkelingen die het SMW direct en indirect beinvloeden denk o.a. aan het CJG, passend onderwijs, het Jeugdzorgstelsel. Met deze rubriek houden wij je op de hoogte van deze actuele ontwikkelingen en alles wat voor het SMW van belang is.

 

 

Rotterdam: Wie is de jonge mantelzorger? woensdag 11 oktober 2017

Een op de vier kinderen in een klas is een jonge mantelzorger. Een jonge mantelzorger is een kind/jong volwassene dat opgroeit met een chronisch zieke broer/zus of ouder. Denk aan een psychisch ziek, verslaafd, verstandelijke beperkt of een chronisch lichamelijk ziek familielid.

Rotterdam: Informatieblad Steunmaatregelen vrijwillige ouderbijdrage woensdag 11 oktober 2017

Soms kunnen ouder(s)/verzorger(s) de vrijwillige ouderbijdrage niet betalen. Voor Rotterdamse jeugd in armoede zijn er diverse steunmaatregelen. Deze zijn opgenomen in het Informatieblad Steunmaatregelen vrijwillige ouderbijdrage.

De volgende organisaties werken mee aan de steunmaatregelen:

Rotterdam: 8e Regiodag Aanpak Seksueel Geweld woensdag 11 oktober 2017

Op donderdag 23 november vindt in het Bibliotheektheater de 8e Regiodag Aanpak Seksueel Geweld plaats. Deze regiodag wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam in samenwerking met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond.

Programma

Rotterdam: Vanaf 20 november, Week tegen Kindermishandeling woensdag 11 oktober 2017

Het Rotterdamse thema in de Week tegen Kindermishandeling 2017 is weerbaarheid: ‘Je bent sterker dan je denkt’.

Landelijk: Oktober, campagne tegen seksueel geweld woensdag 11 oktober 2017
Oktober staat in het teken van de landelijke campagne tegen seksueel geweld van het Fonds Slachtofferhulp samen met het Centrum Seksueel Geweld.

 

Rotterdam: nieuwste ontwikkelingen voorschoolse voorzieningen dinsdag 26 september 2017

Onderstaande bericht hebben wij vandaag ontvangen en lijkt ons interessant voor de smw'ers in de voorschoolse voorzieningen:

'Beste pedagogisch medewerkers en coaches in de vve,

Sextingcampagne: Hou het lekker voor jezelf dinsdag 19 september 2017

De organisaties Fier, HelpWanted en Free a Girl hebben deze week de sextingcampagne 'Hou het lekker voor jezelf' gelanceerd. De campagne richt zich op de doorstuurders van naaktfoto’s of –video’s.

36 Nederlandse kinderen ontvoerd in de zomervakantie dinsdag 19 september 2017

Het aantal kinderontvoeringen tijdens de zomer blijft stijgen, zo blijkt uit cijfers van het Centrum Internationale Kinderontvoering (IKO). Deze zomer keerden 36 kinderen niet naar Nederland terug. Driekwart van deze kinderen zijn ontvoerd door de moeder, de andere 25 procent door de vader.

'Buitenspelen bevordert cognitieve ontwikkeling' dinsdag 19 september 2017

Peuters die tijdens de opvang veel tijd buiten doorbrengen, hebben een betere focus en vertonen verminderde hyperactiviteit als zij naar de basisschool gaan. Dat blijkt uit een Noors-Canadees onderzoek onder 562 kinderen.

Welkom nieuw schooljaar! woensdag 13 september 2017

Beste schoolmaatschappelijk werkers,

Het is een feit: de zomervakantie is achter de rug en het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan!

We hopen dat iedereen een plezierige zomer heeft gehad en fijn is begonnen!

Pagina's

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier