Nieuws

 

Het SMW is een boeiende functie die zich ontwikkelt in een dynamische omgeving waarin verschillende actoren (school, ouders, kinderen, instellingen, gemeente etc) samenwerken ten behoeve van de sociaal-emotionele en maatschappelijke ontwikkeling van kinderen. Lokale en landelijk spelen allerlei ontwikkelingen die het SMW direct en indirect beinvloeden denk o.a. aan het CJG, passend onderwijs, het Jeugdzorgstelsel. Met deze rubriek houden wij je op de hoogte van deze actuele ontwikkelingen en alles wat voor het SMW van belang is.

 

 

Integrale aanpak Taakspel: onrustig en storend gedrag in de klas neemt af donderdag 21 juni 2018

De CED-Groep biedt, in samenwerking met Indigo Preventie, de kans om een integrale Taakspelaanpak te implementeren. Door het programma Taakspel neemt onrustig en storend gedrag in de klas af. Hierdoor kunnen de leerlingen en de leerkracht efficiënter en taakgerichter werken.

Meer toezicht op steun voor jonge mantelzorger donderdag 21 juni 2018

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaat de komende tijd extra aandacht besteden aan de toepassing van de kindcheck in de ggz. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van VWS in zijn reactie op een rapport van de Kinderombudsman over jonge mantelzorgers.

nieuwe vacatures smw in Rotterdam vrijdag 8 juni 2018

Onder het kopje 'Vacatures voor het SMW landelijk', vind je regelmatig vacatures in het schoolmaatschappelijk werk.

Houd dit dus goed in de gaten wanneer je op zoek bent!

Als organisatie kun je ons ook jouw vacature mailen in een word of pdf bestand. Dan plaatsen wij deze op onze website.

Jongerenloket verhuist woensdag 6 juni 2018

Na vele jaren op De Westblaak verhuist het Jongerenloket naar locatie Stadhuis, Coolsingel 40. Vanaf 11 juni kunnen professionals jongeren naar de nieuwe locatie verwijzen.

Rotterdam viert het Onderwijs! Vier je mee? woensdag 6 juni 2018

Van 1 t/m 5 oktober staat de Maasstad in het teken van het ‘Onderwijs Festival Rotterdam’ (OFR). Iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs is welkom.

Op zoek naar trainingen voor jouw leerlingen? vind ze hier! dinsdag 5 juni 2018

In het pdf-bestand vind je het overzicht aan trainingen wat Indigo Preventie biedt in Rotterdam, Hellevoetsluis, Nissewaard, Krimpen aan den IJssel, Schiedam en Ridderkerk.

‘We moeten jonge mantelzorgers eerder opsporen’ dinsdag 5 juni 2018

Bijna één op de tien jongeren in Nederland zorgt voor een ziek familielid. Of heeft een ouder of broertje, zusje met een psychische beperking of verslaving. Deze jongeren zijn geholpen als school of hulpverlener herkent dat ze steun kunnen gebruiken. Dat spreekt nog lang niet altijd vanzelf.

'Maatwerk nodig om thuiszitten tegen te gaan' maandag 4 juni 2018

Tijdens de Landelijke Actieweek Thuiszitters, van 1 tot en met 8 juni, vinden diverse activiteiten plaats rondom dit onderwerp en de aanpak van de problematiek. Want ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren zitten er nog steeds veel jongeren thuis. Maar om hoeveel thuiszitters gaat het eigenlijk?

Dit ben ik. Portretten van thuiszitters maandag 4 juni 2018

Tien jongeren, variërend in leeftijd van 11 tot 19 jaar. Tien voormalige thuiszitters. Tien verschillende verhalen. Wat maakte dat zij thuis zaten? Wat ging er mis en waar? En vooral; hoe lukte het de weg terug te vinden en de draad weer op te pakken? Wie of wat was hierin belangrijk?

'Veel knelpunten binnen passend onderwijs' maandag 4 juni 2018

De Tweede Kamer wil dat scholieren met psychische of lichamelijke problemen snel betere hulp krijgen. Het huidige systeem waarbij zorgleerlingen ondersteund worden binnen het reguliere onderwijs werkt niet goed. Dat meldt de NOS.

Pagina's

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier