Jaarlijks Congres - Angst bij kinderen en jongvolwassenen

Geplaatst op 24 januari 2018

Angst is gezond. Het is tenslotte wat ons in leven houdt in gevaarlijke situaties. Maar wanneer kinderen of jongvolwassenen onnodig, te vaak, te lang en / of te intens bang zijn, dan gaat angst belemmerend werken.

Onzekerheid, faalangst en piekeren zijn problemen die we bij veel (jonge) mensen tegen komen. Maar waar komt dat vandaan en wat kun je ermee als professional in de hulpverlening, begeleiding of onderwijs? Welke rol spelen ouders? Wat gebeurt er in de hersenen bij angst en hoe houd je daar rekening mee? Hoe pak je onzekerheid, faalangst en piekerproblematiek praktisch aan? En wat als iemand een licht verstandelijke beperking heeft? Of juist hoogbegaafd is?

Op dit congres delen experts uit wetenschap en praktijk hoe je onzekere, faalangstige en piekerende jonge mensen kunt helpen om van deze problemen af teHet congres over angst bij kinderen en jongvolwassenen is gericht op hbo- en academisch opgeleide professionals die werken met (faal)angstige jeugdigen. komen en hun volledige potentieel te realiseren.

Het congres over angst bij kinderen en jongvolwassenen is gericht op hbo- en academisch opgeleide professionals die werken met (faal)angstige jeugdigen.

Na deelname aan het congres over angst bij kinderen en jongvolwassenen weet je:

  • Wat er onder onzekerheid, faalangst en piekerproblemen verstaan wordt;
  • Welke sociale, psychologische en neurobiologische oorzaken deze problemen kunnen hebben;
  • Hoe je in de praktijk met deze oorzaken om kunt gaan;
  • Hoe je faalangst aanpakt in de praktijk van hulpverlening, begeleiding en onderwijs;
  • Op welke manier je piekerproblematiek bij jonge mensen kunt herkennen en hen kunt ondersteunen deze te overwinnen;
  • Met welke bijzonderheden van mensen met een LVB je rekening moet houden wanneer je hen wil helpen om onzekerheid, faalangst en piekerproblemen te boven te komen;
  • Hoe je onzekerheid, faalangst en piekerproblemen bij hoogbegaafden kunt aanpakken.

Datum Evenement: 
donderdag 12 april 2018
Begintijd: 
12:00
Eindtijd: 
17:00

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier