4e echtscheidingscongres

Geplaatst op 7 mei 2018

Misverstanden tussen man en vrouw

Martine F. Delfos zet tijdens haar lezing genderspecifieke verschillen en de gevolgen daarvan in een relatie uiteen. Hierbij benadrukt ze dat een scheiding mét kinderen vrijwel altijd repercussies kent. ​Congresdeelnemers ontvangen gratis haar boek  De Schoonheid van VerschilKortom een diepgaand inzicht in de wijze waarop mannen en vrouwen functioneren en de betekenis daarvan voor het aangaan van relaties.

Gezinsadvocaat als nieuwe specialist 

De afgelopen tijd zijn er verschillende initiatieven genomen om (echt)scheidingen beter te laten verlopen. Volgens Brigitte Chin-A-Fat is de introductie van de gezinsadvocaat een mooie ontwikkeling in de advocatuur om ervoor te zorgen dat kinderen minder schade oplopen tijdens het scheidingsproces.

De liefdesbaby van Marc Dullaert, van der Steur en Rouvoet 

In het rapport Rouvoet: Scheiden... en de kinderen dan? wordt deze liefdesbaby de gezinsvertegenwoordiger genoemd. Tijdens haar inleiding dit congres gaat Carla Goosen vanuit het oogpunt van mediation in op de taak van de gezinsvertegenwoordiger. Hoe kan deze optimaal bijdragen aan een oplossing voor scheidingsleed van kinderen en hun (groot-)ouders?

Praktische invalshoeken 

Het deelsessieprogramma biedt sessies over communicatie, contact met kinderen en de ondersteuning van het gezin. Daarnaast zijn er verschillende deelsessies die gaan over financiële afwikkeling en regeling die een scheiding met zich meebrengt.

Meer weten over het programma of wil je je  direct aanmelden? Ga dan naar de website:  http://www.echtscheidingscongres.nl/

Datum Evenement: 
dinsdag 19 juni 2018
Begintijd: 
09:00
Eindtijd: 
17:00

Heeft u vragen?

Stel ze via ons formulier